2012. szeptember 4., kedd

Dühös vagyok!

Az iskolára!
És magamra!
Még csak a második napnál tartunk, de már húzzák ki az ember zsebéből a pénzt. De ez még nem is lenne baj, hanem az, hogy tegnap még arról volt szó több szülő előtt is, hogy az adott dolog félévente 1000 Ft, ma már ez  havi 1000 Ft-ra változott.
Nem mindegy, ugye?

De dühös vagyok magamra is. Egyrészt azért, mert felkapom ilyenekért a vizet. Másrészt azért, mert felnőtt létemre is állandóan azzal áltatom magam, hogy a rendszer nem személytelen. Pedig az!
S most már jó lenne felnőnöm!

3 megjegyzés:

  1. és kényszerből le kell nyelned a békát, ha 10 000 , azt is, nem tehetsz ellene, ez a legrosszabb benn, és az, hogy esélyed sincs felmérni, kb egy iskolaév mennyibe kerül...

    megértelek

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem értem, ki szedi a havi 1000 Ft-ot, a tanítók (programokra:mozi, színház, koncert, állatkert...stb) vagy a szülők (pl ajándéknak a tanító néninek, gyerekeknek...). Ha az utóbbi, nyugodtan mondhatod, h bocsi, de nem fizetsz. Egyébként megértelek, mert ez azon felül h rengeteg pénz, nagyon aljas is!

      Törlés
  2. Jaj, Zsuzsi! Az osztálypénz az más. Az nálunk 5000 Ft kb. egy évre. S nem abból fizetjük a kirándulásokat. Az még jön pluszba. Mellette még gyűjtenek technika + rajz órára a kellékekre.
    Ez a fenti pénz az úszásra a busz, amivel két osztályt is visznek.
    Mellette még havi egy iskolás újság, plusz a kaja, ami havi szinten is 8 és 9 ezer között van. S akkor még egy csomó minden nem jutott eszembe, amit állandóan kérnek.
    Le kell nyelni a békát, ahogy Katalin is írta, de így már az éves kifizetés mindennel együtt tetemes összegre rúg. S a tanárok nem szelektálnak.
    Azt meg nem tudom megtenni Palkóval, amit néhány szülő megtesz a saját gyerekével (igaz, náluk a pénz, piára megy el), hogy egy kirándulásra sem fizette be a gyermekét, vagy semmilyen plusz dolgon nem vett részt...

    VálaszTörlés