Koraszülött projekt

Zsuzsánál olvastam arról, hogy az I. Gyermekklinika koraszülötteinek jól jönne sapka, rugdalózó, miegymás.
Mivel kicsi gyermekként sajnos elveszítettem két koraszülött testvérkémet, ezért érintettnek érzem magam is abban, hogy segítsek rajtuk, ahogy csak tudok.
Egy éjszaka megpróbálkoztam én is kútfőből, és bejelenthetem, sikerült megkötnöm életem első körkötéses sapiját. Sőt! Úgy belendültem, hogy egy másik fajta sapkát is kitaláltam.

Mérete: 28-as. 60 szemmel kezdtem, 4-es zoknikötőtűvel, négy tűn elosztva. 1,5 cm magas passzé (1 s 1 f). Azután végig sima. 3,5 cm magasságtól fogyasztok, soronként 4 szemet, egyenletesen elosztva. Amikor már csak 8 szem van összesen a tűkön, akkor 2-3 sort fogyasztás nélkül kötök, majd ismét fogyasztok 1-1-et, ekkor már csak 4 szem marad, akkor megint kötök fogyasztás nélkül 2 sort. Végül megint fogyasztok, már csak kettő szem marad a tűn, azután lekötöm ezt a két szemet.

Mérete 22 cm. Maradék Gilicéből kötöttem szintén körkötéssel 4-es zoknikötőtűvel 56 szemmel. 2 cm passzé (1s 1 f), azután 8 cm sima. A legvégén a 4 tűn lévő 56 szemet 2 tűre teszem, és a két tűn lévő szemeket összekötöm, így egy tűre kerülnek (28 szem), ahol már lekötöm a szemeket. A végén bojtokat készítettem, és odavarrtam őket.
(32 cm-es = 72 szem, magassága 14 cm)

2 megjegyzés: