2012. június 14., csütörtök

Pörgés...

...az van nálunk. Nálam.

Egy ismerősömtől rengeteg petrezselymet kaptunk. Két hete az első nagyobb adagból pestot készítettem, de amikor kaptam a következő adagot, akkor már gondban voltam, mi legyen vele. Végül is találtam egy egyszerű ötletet, miszerint apróra kell vágni, és 5 ek. petrezselyemhez 1 ek. sót kell rakni. Amikor szorosan az üvegbe rámolom, akkor a tetejére is sót kell szórni megtetézve, és így kell elrakni. Most ebből használok levesbe, főzelékbe, hússal töltött akármibe. Fotó az nincs, mert eddig négyszer próbáltam fotózni, de egyik sem sikerült. Nem próbálkozom vele többet.

Pár napra rá a szomszédomtól kaptam apró vödörnyi meggyet. A feléből fagyi lett, csak úgy egyszerűen. Mosás, kimagozás, kukactalanítás, aprítógépbe be, és mars a fagyasztóba. Nem tettem bele cukrot, mert a savanykásabb íz, nálunk jobban bejön nyáron.
A másik feléből pedig dzsem készült. 

Közben persze munka is folyik ezerrel a kertecskéinkben. Van itt minden. Nálunk még a virágok mellett is van bab, retek, pari és paprika. Eddig jól tűrik egymást. 






 És akkor jöjjenek az állatkáink. Köztük ez az édes pihe-puha kis szőrgomolyag. Persze csak kölcsöncica a szomszédból. És bár nem vagyok macskapárti, de ez a kis cicó levett a lábamról - rendesen.



Ezek pedig a tengerimalacaink.  Pár hónapja még csak a fekete-fehér foltos volt meg, de Palkó kikönyörgött neki egy társat. Klasszak.


És hogy legyen iskolai téma is, tegnap megvolt a Zeneiskolai évzáró, ahol Palkóék is énekeltek, és megkapták a bizonyítványaikat is. Jövőre megint szolfézs, és persze kürt is.


...és még nincs vége a hétnek!
:)

2 megjegyzés:

  1. De helyes Palkó a cicával! :) Nagyon szép a kerted! Le a kalappal előtted, hogy ennyi mindent csinálsz, kézben tartasz, koordinálsz...mindezt férfi segítség nélkül! GRATULA!

    VálaszTörlés
  2. Drága Fróni!
    A magam erejéből képtelen lennék erre. Istené a dicsőség!

    VálaszTörlés