2012. április 5., csütörtök

Még mielőtt...

...valaki azt gondolná, mennyire megfontoltan, józanul, kiszámíthatóan élem az életem, gyorsan jelzem, nem így van. Ilyen szeretnék lenni, de még csak meg sem közelítem ezt az állapotot. Valaki írta az előző postomhoz, hogy milyen jó, rendezett a kertem. Na ja! Nem véletlen, hogy a lakást belülről nem fotózom. :) Mert az szalad.
Nem megy minden. Ha szép a kert, akkor a lakásban van felfordulás, és fordítva.
A kertecskéim nem nagyok, így a zöldségesem sem. De tavaly is úgy oldottam meg ezt a problémát, hogy a gyümölcsfáim köré ültettem a palántáimat, illetve be a virágoskertbe. Nekünk így is jó. :)

Mostanában sokszor jut eszembe - lehet, hogy valaki megvet ezért -, hogy nem volt véletlen, amikor a kezdetek kezdetén Isten adott egy irányvonalat a férfiaknak, és a nőknek. A feminizmus nekünk, nőknek sokkal többet ártott, mint használt. Személy szerint - persze, ha lenne társam -, inkább lennék itthon a ház körüli teendőket ellátva, gyermeknevelésben még aktívabban részt véve - még akkor is, ha ez sokkal kevesebb pénzzel jár is. Több időm lenne megadni azt a hátteret, amit most a mindennapos rohanásban nem tudok biztosítani. Helyette van a fáradtság, az ingerültség, a szétszórtság, a kapkodás... és még ezer dolog. Nálunk inkább csak "tűzoltás" van már évek óta. Sok mindenre nincs időm, pedig szükséges munkák elvégzéséről van szó. Általában egy évre előre tervezek, de persze sok minden átrendeződik benne. Van, ami már egy éve húzódik, mint például a kerítés lefestése, pedig már megvettem a festéket is hozzá.
Persze az is tény, hogy helyette inkább leülök Palkóval átnézni a napi anyagot, vagy a kötelező olvasmányt, vagy valamelyik versenyére segítek neki felkészülni. Mert persze a suliban mindig van valami plusz. Sok plusz.

Itt pedig a rozsos zsemléim.

5 megjegyzés:

  1. Ha hiszed, ha nem, te inspiráltál a kertészkedésre. Tegnap a MonJardin-tól vettem magokat, tegnap ültettem, meg ma is fogok. Remélem minden simán megy majd és nem kell senkit (pl téged :-)) zargassak a tudatlan kérdéseimmel. Jó ám ez a várakozás is (kikelnek-e, mikor, lesz-e termés...) :-D Apukám cső profin kertészkedett (ő szaporította a magokat is!), remélem hordozok a zsigereimben ebből a tudásból valamicskét. Egyébként azt vettem észre, ültetés után, imádkoztam egy rövidet a magocskákért. A legnagyobb segítség Fentről jön! Amit a ffi-női szerepekről írsz, teljesen egyetértek, nem normális ez a napi 8,5 óra munka, utazás oda-vissza 1,5 óra és kezdődik az otthoni műszak. Ha ráér a kerítés festés, egy nyári hétvégén szívesen beállok kisinasnak melléd!

    VálaszTörlés
  2. Szia Zsuzsa! Nyugodtan zavarhatsz a kérdéseiddel. Inkább csak hangosan gondolkodtam az imént, mert kaptam pár e-mailt + kommentet, ami miatt végül is megírtam ezt a postomat. :)

    VálaszTörlés
  3. Teljesen egyetértek Veled amit a feminizmusról, az anyaszerepről, amit kertről-házról írtál. Sokunk gondolatait vésted le!

    Tegnap hazamentem, bementem a gyerekért a mamáékhoz, pici udvarias beszélgetés, majd nyomás haza. Beraktam egy adag mosást a gépbe (Isten áldja aki kitalálta az automata mosógépet és a mosogatógépet), majd lekapkodtam a száraz ruhákat a ruhaszárítóról. Gyorsan kiraktam a kis poharaimat a teraszra, mert reggel már nem volt időm, amiben a leendő uborka és zeller palántáknak kellene kikelni...egy kis nap is érje őket. Rendbe raktam a konyhát, kerestem a gyerkőcnek tiszta ruhát, majd felvettem a telefonom, mert már háromszor keresett a főnököm és ciki lett volna nem felvenni harmadjára. Kiléptem a teraszra, hogy halljam is amit mond(bent nuku térerő)....közben látom, hogy egy nagyon kedves ismerősöm kint sétál, aki hosszú hónapokig volt nagyon beteg a gerincével. Hát kiszaladtam hozzá, hogy megérdeklődjem hogy van?!Látom, hogy a kiskecskék kiszöktek...futás!
    Közben hívott a férjem, hogy 2 perc és itthon van: legyünk készen, mert máris indulunk vissza Vp.-be, megyünk a bazilikába Passió ősbemutatóra.
    Fél 9 után értünk haza-gyors vacsi, fürcsi, ruhakiszedamosigépből-kitereget, mese, alvás. Puff-elájultam az ágyban. A férjem a tegnapi estén is hanyagolva volt (ha értitek mire gondolok).
    Ennyit a feminizmus áldásos hatásairól, a rendezett, kiszámítható életről, női-anyai-hitvesi szerepekről. :))

    Katus! Sztem Te csodás anya vagy, aki erején felül teljesít nap, mint nap. Szégyellni valód nincs! Akinek nem tetszik a pókháló a sarokban, vagy a poros polc, annak add kölcsön a rongyot!!!! :D És ha végzett Nálad, akkor jöhet Hozzám is: Nálam is talál törölgetni valót!

    VálaszTörlés
  4. JA! A rozsos zsemléid fantasztikusan néznek ki! Recept? Lécciiiii..... :D

    VálaszTörlés
  5. Köszi Fróni! A recept a következő postban lesz. :)

    VálaszTörlés