2012. április 22., vasárnap

Hazám, te mindenem...

Egy barátnőm jelezte, amikor látta az előző áriát a János vitézből, hogy tegnap szintén szerepelt Mészáros János Elek a Csillag születik-ben a Bánk Bán egyik leghíresebb áriájával. Meghallgattam, és egyszerűen szavak sincsenek, milyen öröm járt át, és mindannyiszor, amikor meghallgatom. Érdemes meghallgatni az ária utáni értékelést is, mert sokatmondó.
Találtam egy régebbi cikket is róla a zene.hu-n: A falu csalogánya

3 megjegyzés:

  1. Milyen tiszta, egyenes lélek ez a férfi. Eszembe jutott egy mondás, amit az általános iskolai osztályfőnököm mondott egyszer: "Soha ne feledjük, hogy az a búzakalász, amelynek üres a feje, az egyenesen áll...de amelyiknek ott van az értékes búzaszem a fejében, az méltósággal lehajlik!"

    Én úgy érzem, hogy ez a férfi méltósággal hajolt meg, mert ott van a tudás a fejében, és a jóság a szívében...

    VálaszTörlés
  2. Igazad van Fróni! Ilyen emberek kellenének közénk, egyre több és több. Az a tisztaság és alázat, amiről az egyik értékelő beszél, teljesen átjött nekem is. Csodálatos élményt adott. A két ária hallgatása közben úgy éreztem magam, mintha még semmilyen romlott külső hatás nem ért volna, hanem gyermeki tisztán, minden nehézség nélkül lennék, csak a szépet látva -(csak így tudom körülírni az érzést, ami elfogott).

    VálaszTörlés