2012. április 14., szombat

Fantasztikus volt...

...ez a hét. Munkás nagyon, de szuper.
Az egy hete történt esővíz-gyűjtögetés után szétnéztem a neten, hol lehetne venni az én pénztárcámnak megfelelő hordót, dézsát vagy bármit. Végignéztem a licitálós oldalakat, a barkácsáruházak prospektusait, és egyéb cégek termékeit. Az egyik túl drága volt, a másik túl silány, a harmadik ronda és óriási, és hazaszállítani is képtelenség (ráadásul a kis telkem nagy részét is elfoglalta volna).
Egyszer csak elém bukkant ez a cég: a Terracell Kft. Nézegettem a tárolóedényeit és az árakat. Na ne! Egész normális árakon egészen normális kinézetű, stabil valamit találtam (egy fotó alapján - az elsőt nézzétek). Másnap (kedden) telefon. Van persze, az ára bruttósítva is egészen megfelelő, de nem szállítanak házhoz, de megoldják, úgyis jönnek erre felé magánügyben (talán), úgy csütörtök tájékán. Hívjam akkor őket. Hívom csütörtökön. Sajnos mégsem jönnek a környékre, de már Vácon van a két darab 310 literes dézsám egy vastelepen. Ugyanis volt éppen egy váratlan fuvarjuk szerdán Vácra, így ezt is felpakolták. Csak szólok, fizetésről még szó sem volt, hogyan, mi módon. Húúú, mondom, ez fantasztikus. Ilyen nincs, vagy még is. A főnök mondta, majd küldi e-mail-ben a többit, mit hova, hogyan utaljak. Hívom közben a vastelepet. Igen, náluk van, de nem vállalnak kiszállítást, valahogy vigyem el.  Nem, nem kell vinnem semmilyen papírt, sem számlát, sem fizetési bizonylatot, majd rendezem a céggel, ahogy akarom, csak vigyem. A fiam édesapja éppen a környéken járt, és ő hozta el nekem a két méretes dézsát, ami sokkal jobb minőségű, mint amire számítottam, és még kinézetre is nagyon tetszik, és jó nagy (Palkó simán eltűnne benne, pedig nem kicsi). Várom az e-mail-t a cégtől csütörtök este, nem jön. Már kezdem rosszul érezni magam a bőrömben, hiszen egyet már be is raktam a helyére (vasfűrész elő, csatorna csonkolás megtörtént). Késő este már nem bírtam magammal, írtam egy mail-t, hogy minden szuper, jobb, mint amit remélni mertem, de azért fizetnék is. Péntek reggel semmi. Péntek délelőtt semmi. Végre dél körül már megkaptam az adatokat, hogy hova mennyit fizessek. Sikerült megint meglepniük, mert jóval lejjebb kerekítettek, mint ahogy kiszámoltam. Szállítási költség semmi.Utalás ment.
Ezt több idő volt leírni, mint megélni. De azért osztottam meg veletek, mert azóta is repülők örömömben. Annyira kerek volt az egésznek a megélése, és annyira fantasztikus embert ismertem meg, hogy az csak csuda. Mutassatok még egy olyan embert, aki Pest megye totálisan másik részéből mindent megtesz azért, hogy egy ismeretlen ember megkapja, amit szeretne, és úgy, hogy még pénzt nem látott akkor érte (ja, és vállalkozó). Szeretnék még több ilyen klassz embert megismerni. Bár azért vannak ilyen emberek a környezetemben. :)))

Egyelőre csak ezt raktam be a helyére. Valószínűleg még egy csatorna merevítőt kell oda tennem, hogy ne legyen mozgása alul - de nekem már így is tetszik. Egyébként van hozzá csap és tető is, de a csapot nem fogjuk használni, a tetőt pedig majd akkor, ha már nem lesz ilyen csapadékos az idő. 

Köszönöm Atyám ennek az embernek a jóindulatát, és szervezőkészségét. Köszönöm, hogy megismerhettem őt. Áldd meg kérlek az életét, és mutass még több ilyen embert, nemcsak nekem, hanem mindannyiunknak! Ámen.

4 megjegyzés:

  1. "ZÁPORKÉNT HULL MAJD AZ ÁLDÁS...":)ez az ének jutott eszembe...

    VálaszTörlés
  2. Igen, valahogy így, Krisz. :)

    VálaszTörlés
  3. De jó! Az edény is, de főleg az, ahogyan hozzájutottál! Ilyenkor mindig visszatér a reményem, hogy még nem veszett el minden jóindulat és szeretet az emberekből.

    VálaszTörlés
  4. Ez csodás!!!nekem is az jutott eszembe,hogy így gondoskodik rólad az Atya.:))))Hála!Veled örülök,mert nekem is vannak és nagyon-nagyon jó!

    VálaszTörlés