2011. november 29., kedd

Nehéz ez a hét...

Nemcsak a kezem miatt, hanem úgy egyébként is.

A munkahelyemen díszítettünk egy kolléganővel, hogy adjunk az adventi-karácsonyi hangulatnak, és kicsit jobb kedvvel végezzük a munkánkat, és a betegnek is kedvébe járjunk, de máris kaptuk a rosszindulatú megjegyzéseket a többiektől. Rosszul esett. Én szeretem a karácsonyt, és az előtte lévő adventi időszakot. Nem csak külsőleg, sőt lényegét tekintve nem is ez a fő mozzanatunk a készülődésre, de részemről ez is hozzátartozik. Úgy, ahogy itthon is van pár mécsesünk és gyertyánk kint. Egy díszünk van, amit Zsuzsától kaptam ajándékba, és egy benti karácsonyfaizzósor az egyik ablak fölött. De mellette naponta (nem csak ebben az időszakban) Bibliát olvasunk, énekelünk, beszélgetünk, imádkozunk, mert nem csak Jézus születését ünnepeljük, hanem Őt várjuk vissza. Persze ezt a napi feladatok között olykor nehéz megélni, de igyekszünk. De visszatérve a kezdetekhez, bizony bánt, hogy sokan nem élnek meg örömöt  a készülődésben, a várakozásban. Nyűgnek tekintik, és csak az jut eszükbe róla, amit a médiában látnak, ezért inkább el is zárkóznak mindenféle karácsonyi dologtól, és rossz szájízzel tekintenek az ünnepre. Pedig szerintem mi magunk dönthetjük el, hogyan éljük meg.

Segíts Istenem, a Te fényedet, örömedet, szeretetedet 'bevinni' magammal a munkahelyemre, hogy a kollégáim is részesülhessenek az advent, és a karácsony áldásaiban!

6 megjegyzés:

  1. Sajnálom,hogy ez ilyen nehéz Neked ott. Nekem szintén,csak másképpen rossz.....
    Csodás ez a kép!
    Imádkozom érted!♥

    VálaszTörlés
  2. Sajnálom, hogy nehézségeid vannak! Gyerekkoromban tanultam, sokat énekeltük a vasárnap iskolában, biztatásul küldöm Neked:
    Jézus szól világíts, szép ékesen,
    Mint a kicsi lámpa tisztán, fényesen,
    E bűnös világnak sötét éjjelén,
    Világítson ki-ki a saját helyén.

    Jézus szól :világíts, érettem égj,
    Világosságomnak a visszfénye légy.
    Tudja Ő a földnek sötét éjjelén,
    Ki világít híven a maga helyén.

    Jézus szól: világíts magad körül,
    Lásd, a bűnbe, éjbe mennyi szív merül.
    Boldog az a lámpa, mely kicsinyke kört,
    Hová Isten tette, fényével betölt.

    VálaszTörlés
  3. Zsuzsa! Szép a vers és bátorítóan hangzik!

    Drága Katus! Úr erősítsen tégedet! Adjon bölcsességet, erőt, testi-lelki jó egészséget!

    Nem lehetsz elhagyatott,ha Istent segítségül hívod mindennap,hogy mécsest gyújtson a holnapban.Erőt az előtted álló gondokhoz,védelem minden időben,minden helyzetben.Ki tudna Isten gondviselésével szemben bármit is tenni,vagy azt megakadályozni?

    "Mert te gyújtasz nekem mécsest, Uram, fénysugarat ad nekem Istenem a sötétségben. Veled a rablóknak is nekirontok, ha Isten segít, a falon is átugrom. Az Isten útja tökéletes, az ÚR beszéde színigaz. Pajzsa mindazoknak, akik hozzá menekülnek."(Zsolt.18:29-31.)

    "Titeket pedig Isten hatalma őriz hit által az üdvösségre, amely készen van, hogy nyilvánvalóvá legyen az utolsó időben. Ezen örvendeztek, noha most, mivel így kellett lennie, egy kissé megszomorodtatok különféle kísértések között." (1.Péter.1:5,6.)

    VálaszTörlés
  4. Talán úgy tűnik, csak ennyi a gondom a munkahelyemen. Sajnos nem. Csak a többit nem oszthatom meg veletek. :(
    De köszönöm mindenkinek, aki gondol rám imában.

    VálaszTörlés
  5. Jézus életem, erőm, békém.
    Jézus társam, örömöm.
    Benned bízom, Te vagy az Úr!
    Már nincs mit félnem, mert Bennem élsz,
    már nincs mit félnem, mert Bennem élsz!

    Ez a kedvenc énekünk Áronkával, ezt gyakran énekeljük! Adjon Neked is erőt a mindennapok nehézségeiben!!!

    VálaszTörlés