2011. október 23., vasárnap

Felemás érzések...

...kavarogtak bennem tegnap, amikor kilencévesemet elvittem a Kölyökparádéra a Hungexpo területére. A Kölyökparádéval úgy általában semmi gondom nem volt. A pékségnél egész jól állt Palkó kezében a sodrófa, finom volt a kifli, amit készített. A Praktikánál kartonból madárházat vágott-ragasztott-díszített. A Fülesnél rejtvényt fejtett. A rendőröknél pedálos autót vezetett. Kipróbálhatta a PlaySation-t. Meg még ezer dolgot.
Én is szívesen kipróbáltam volna egy csomó mindent - leginkább a Praktikánál a karácsonyfadísz projectbe szálltam volna be szívesen - , de hát már kinőttem jó sok évvel a gyerekkorból. Úgy látszik, a testem nem, csak a  lelkem maradt gyermeki. :)))
Közben kiderült számomra, hogy most van a nagy BNV is, ezért kíváncsiságból átnéztünk az A pavilonba. Nem éreztem jól magam ott - sehogy sem. A jakuzzi-infraszauna-masszázs fotelek tömkelegével volt tele a pavilon, és pár perces bóklászás után inkább kimentünk a friss levegőre. Nehéz elhinnem, hogy sok embernek erre van igénye, és pénze, miközben sokaknak arra sincs elég, hogy a rezsit kifizesse. Mesterségesen generáltan tartom, hogy minden ilyen luxus dologra ráfogják, hogy enélkül nem lehet élni, enélkül nem lehet pihenni, lazítani. S attól félek, sokan el is hiszik.

1 megjegyzés:

  1. Teljesen egyetértek Veled! Lilivel beszéltük egyik nap, hogy hogyan lehetséges az, hogy elhagyott házak vannak, amikor olyan sok a hajléktalan...megfagynak a hidegben, pedig lenne hova bemenni...csak jogilag (ahhh) nem megoldható, ezért előbb-utóbb kilakoltatnák őket! Miért is??? Inkább fagyjanak meg. Vagy vegyük azokat, akik elvesztették a munkahelyüket és így nem tudják fizetni a lakáshitelt. Utcára kerülnek családok, mikoözben számtalan elhagyott ház van vidéken , ahonnan egyszerűen kihaltak az öregek (van ilyen a nagymamámnál is a Bakonyban-csodaszép helyen). Ha már egyszer se munkája, se háza, akkor miért nem mehetnek be az ilyen elhagyott házakba? Miért nem kapnak legalább annyi segítséget az államtól, hogy állatokat tudjanak tartani és kertészkedni??? Közben pedig a bankokban osztják az év végi prémiumokat, a többi vastag pénztárcájú emberről,politikusról nem is beszélve. Az eszem megáll, amikor látom őket a csudábbnál is csudább autókkal begördülni a hivatalok elé...fura egy világ ez, bizony hiányzik belőle a Krisztusi szeretet!!! Nyílván van ellenpélda, de sajnos az a kevesebb.

    VálaszTörlés