2011. május 11., szerda

Üröm az örömben... avagy egy átlagos egyedülálló anyuka dilemmái...

Én nem akartam menni. De a nyolcéves igen. A zeneiskolába. Kezdtünk az előképzőn. Tuti volt. Megkérdezték, miért nem megy a nyolcéves egyből hangszerre. Én csak néztem bambán. Aztán tovább a fúvósokhoz. Átlagos anyuka gondolja: jó lesz nekünk a furulya is. De azután sokkot kaptam. Mert szóba sem jött a furulya. Helyette jött a vadászkürt. Aztán még egy sokk, amikor megnéztem a neten a szóba jöhető hangszerek árát....
Most már csak egy kérdésem van: biztos, hogy jó volt elvinnem a fiamat felvételizni a zenesuliba???
Tényleg! Van valakinek épkézláb ötlete, hogy lehet nem 100 ezerért vadászkürtöt venni?


Ui.:tudom, hogy örülnöm kellene a sikeres felvételinek, de ez most valahogy nem megy. :(

5 megjegyzés:

  1. Drága! Megkérdezem a zenetanár unokaöccseimet.
    Egyébként pedig gratulálok a fiadnak!
    Nem lehet egyenlőre kölcsönözni a sulitól?Szokott ilyen lenni.....

    VálaszTörlés
  2. Köszi Mammka! Fogalmam sincs, hogy történnek gyakorlatban a dolgok. Én csak szerettem volna, de nem járhattam zenesuliba. Annak örülnék, ha lehetne kölcsönözni. De nekem az is furcsa volt, hogy mindent a kicsivel beszéltek meg. Őt el is vitték egy másik terembe. Engem meg szó nélkül hagytak. Én csak Palkótól tudom azt is, hogy vadászkürtre vették fel. De még egy hónap van a hivatalos eredményhirdetéshez.

    VálaszTörlés
  3. Beszéltem az unokaöcséimmel, ők zenetanárok.Írok mélt.

    VálaszTörlés
  4. Ezt mi is átéltük. Az én kislányom zongorázni kezdett második osztályban. Első évben csak szolfézs volt, második évtől tanulja a zongorát.Azóta sem fejezte be, most már 9. éve tanulja és boldog vagyok hogy ilyen kitartó és ilyen csodásan játszik. Nekünk zongorát kellett venni még drágábban, de nagyon megérte!
    Zene tudással minden ember csak több lesz!

    VálaszTörlés
  5. A legtöbb zeneiskolában kevés pénzért lehet hangszert kölcsönözni, vagy korábbi tanulók hangszerét megvenni piaci ár alatt... Nem mindegy, hogy évi 2000 ft, vagy hamargyorsan 150ezer... az én lányom fuvolázik, 4 év után kapott saját hangszert. Gratulálok a felvételhez, élmény lesz az első gyakorlásokat hallgatni :))

    VálaszTörlés