2009. december 26., szombat

Másképp alakult...

Nem így terveztük. Közbe jött az influenza. Palkó beteg lett egy hete, és ez átírta az idei karácsonyunkat.
4-5 napig magas lázzal feküdt egyszem fiam. Mellette nagyon fájt a feje, az izületei, és a hasa. Elég jól viseli a fiam a fájdalmat, nem egy hisztis fajta, de ez már neki is sok volt. A rendelőben, várakozás közepette már a könnyeivel küszködött, hogy ő ezt már nem bírja. Három cigányfiú került volna előttünk sorra, de nagyon rendesek voltak, előreengedtek bennünket. Helyettes orvosunk volt, és ő beirányított bennünket a kórházba, hátha vakbélgyulladása van Palkónak. Elvileg az is lehetett volna, de a labor is negatív volt ebben a tekintetben.
Ha jól számolom, már 3. napja nincs láza, most viszont a hasa megy. Diétáztatnom kell/ene, ami csak félig meddig sikerült. 24-én még csak egy kekszet evett egész nap, annyira nem bírt enni. Persze a teát itta. Most már enne, mert éhes, de nagyon meg kell fogni. Azért egyszer-egyszer kivételt teszek, mert annyira kér, de muszáj "szigorúnak" lennem.
Szóval lassan lábadozik. De bizony sok minden kimaradt az életünkből. Nem tudtunk együtt karácsonyozni egy jó barátnénkkal, nem tudtunk elmenni a tegnapi istentiszteletre, ahol Palkó is szerepelt volna együtt a többi gyermekkel, és nem mehetett kicsi fiam az édesapjához sem, hogy együtt karácsonyozzanak.
Ez az érem egyik oldala.
A másik oldala, hogy jól elvagyunk itthon. Nem kellett rohangásznom sehova. Nem vittem túlzásba a sütést. Azelőtt volt, hogy 6-8 fajta sütit is megsütöttem, de most beértük a beiglivel, a gyümölcskenyérrel, és a mézeskaláccsal.
Már 23-án este feldíszítettük a fenyőfánkat. Így 24-én nyugodtan, kényelmesen csináltam meg azt a keveset, ami hátravolt még.
Gyertyagyújtás előtt azért még megjelent fiam apukája az ajándékkal - persze tisztes távolságot betartva - , hogy Palkó azért onnan is időben megkaphassa a nagy meglepetést. Jelen esetben ez egy piranja-s játék. Jókat kuncogunk, miközben a piranja-k eszik a halainkat...
Az este nagyon egyszerű volt, de nagyon szép. Az összes mécsest és gyertyát meggyújtottuk, énekeltünk, imádkoztunk...
S jött az ajándékosztás. Palkótól 3 ajándékot kaptam. Az első egy füzet, amibe 2-3 hónapon keresztül rajzolt nekem mindenfélét. A második, karácsonyi matricák tömkelege. A 3. pedig egy fél zacskó ropi, amit ő kapott még a napokban. :) Nem semmi a kissrác!
Azt nem sorolnám fel, hogy ő mit kapott, csak egyet emelnék ki, mégpedig az általam varrt vastag, pihe-puha ágytakaróját. Életem első ilyen komoly műve, és ami persze nagyon tetszett neki. A legközelebbi bejegyzésnél teszek fel fotót is róla, mert azt persze elfelejtettem készíteni.

3 megjegyzés:

  1. Várom a fotókat! Remélem akkor meggyógyult a fiad! Karácsonykor diéta? Szörnyen hangzik:(

    VálaszTörlés
  2. Olyan otthonosság sugárzik minden sorodból!!!A betegség ellenére...
    Nagyon aranyos lehet a fiad! Én is elolvadtam volna egy olyan ajándéktól,mint a füzet,tele rajzokkal....:)
    A szeretet a lényeg,amit a te fiad megkapott,megkaptatok egymástól.....:)

    VálaszTörlés
  3. Sajnálom, hogy igy történt, de most remélem minden halyrejött...minden a régi:) A fiú meggyógyult...az ajándékok meg biztos hatással voltak rá, mint rád is:)Puszi nektek:)

    VálaszTörlés