2009. december 27., vasárnap

Amikor még volt hó...



Most akadt időm az elmaradt képek feltételére. Múlt héten nálunk is töménytelen mennyiségben esett a hó. Több napon keresztül lapátoltam a havat. De mindent vitt a vasárnapi hólapátolás. Palkó nagyon lázas volt, kint meg hófúvás. A falu legvégén lakunk, a szántóföldnél. Hiába kértem több éven keresztül az önkormányzatot, hogy készítsenek hófogókat, de süket fülekre talált a kérésem. Így a szél a kapuig hordta a havat, 50 cm-es magasságban. Nem volt mit tenni, neki kellett állnom, hiszen kellett az autó, mondván, mi lesz ha sürgősséggel be kell vinnem Palkót a kórházba. Sajnos a szomszédom egyáltalán nem állt neki a munkának - se előtte, se utána. Így nem csak az én 22 méteremet kellett rendbe tennem, hanem a sarokszomszédomét is, aki többszöri kérésre sem jött ki.



Akkor dőlt bennem minden össze, mikor már végeztem az utcával (a képen láthatjátok az elvégzett munkát - nem lett volna rossz az előző állapotról is fotót készítenem), és akkor már kijött a fiatalasszony. De nem volt benne köszönet, még a párját is felhergelte ellenem, mert szóvá tettem, hogy lapátot kellene fognia... Sajnos az összes havat is visszadobták az útra az ő részük előtt. Pedig tudják, hogy akkor nem tudunk kimenni az utcából. -15 fokban újból kint voltam ellapátolni előlük a havat, hogy járhatóvá legyen az utca - nemcsak a mi számunkra, hanem a postásnak, és a szemetesautónak is. Az önkormányzatnak nincs pénze a hóeltakarításra, amit értek is, meg nem is. De miért van az, hogy az emberek nem képesek összefogni, hogy együttesen megoldják az ilyen jellegű problémákat?! S miért tesznek szándékosan keresztbe? Főleg, amikor elmondom, hogy a fiam beteg, muszáj, hogy járhatóvá legyen az utca, ha Vácra kell menni a kórházba...


Igazából tudom a választ, hiszen ott van Szentírásban, de ezt azért olykor nehéz megélni egy-egy keményebb szituációnál.

De ha mindezen túlnézek, azért jó dolog is kijött ebből. Isten ad erőt, és egészséget a fizikai munka elvégzéséhez, és ezért hálás vagyok. Gyönyörű, csendes helyen lakhatunk. Ez a képekből is kiderül. Szóval nincs okom mégsem a panaszra.
Jó az ÚR!!!

1 megjegyzés:

  1. Ez igen!Nem lehetett semmi ennyi havat ellapátolni!Keresztényi szeretet ide-vagy oda,de nagyon gonoszok voltak.:(
    Példamutató a hozzáállásod!
    Jobban van a fiad?Nagyon remélem!
    Nagyon tetszik a fafenyő! Középső fiam is készített a szomszéd bácsival kiskorában hasonlót.Majd felteszem.:)

    VálaszTörlés