- 50 dkg finomliszt
- 25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál méz
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 dkg élesztő
- 6,5 dl langyos víz
- szezámmag a tetejére
Langyos sós vízzel megkenem, ilyenkor szórom rá a magot.
250 fokra előmelegítem a sütőt. Amikor beteszem a zsemlét, 200 fokra visszaveszem, és 13-15 percig sütöm.
A rozsos zsemléim. :)
Van még két verziója.Fehér zsemle
- 75 dkg finomliszt
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál méz
- 1 dkg friss élesztő
- 6,5 dl langyos víz
- 35 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 40 dkg finomliszt
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál méz
- 8 dkg lenmag
- 8 dkg napraforgómag
- 1 dkg élesztő
- 7 dl langyos víz
Te egy tündér vagy!!! :)) Köszönöm szépen!!!
VálaszTörlésIgazán nincs mit, Fróni. Én leszoktam sütni 2 adagot is, és lefagyasztom.
VálaszTörlés