2012. szeptember 23., vasárnap

Köszönöm...

...hogy gondoltatok ránk imádságban.

Kellett nekem ez az egy hét még, mire úgy ahogy helyére tettem magamban a dolgokat.
Hétfőn Palkó már ment suliba. Kapott gyógyszert is, ha elviselhetetlen lenne a fejfájása. 
Tehetetlennek éreztem magam, de Istennek hála, hétfőn találkoztam egy hozzáértő orvossal (nem gyerekorvossal), aki ránézett a fiam laborjára. Szerinte egyértelműen vírusfertőzése volt, és elmondta, hogy már vannak ilyen vírusok, amik ilyen hosszan (több hétről beszélünk) fejtik ki hatásukat. 
Azóta szép lassan megy ki a feszültség belőlem. Remélem, tényleg igaza van.
Azóta már ott tartunk Palkóval, hogy csütörtök-péntek óta már nem fáj semmije.
Keddre már sikerült propoliszt is beszereznem, azt is kapja mézbe keverve. Utálja a mézet, de egy kiskanállal kibírja.
Közben a volt gyerekorvosunk is hívott, akiből iskolaorvos lett, ezért nem tudtam hozzá vinni a fiam. Ő is elhűlt a gyerekosztályon történtek miatt. Főleg azért, mert augusztus végén ő még a kórházban dolgozott, és már voltam nála a panaszok miatt. 

Sok mindent tanultam ebben az időszakban.
- Meglepődtem a barátaim, testvéreim, ismerőseim, kollégáim összefogásán. Sokan imádkoztak értünk. Voltak, akik böjtöltek.
Palkót nagyon meglepte. Meg is kérdezte, hogy őt ennyire szeretik?!
Volt, aki segítséget ajánlott, ha a Bethesdába kellene mennünk. 
...és még sorolhatnám.

- Ahogy Palkó jobban lett, beszélgettünk az életünkről, és  kénytelenek voltunk szembesülni azzal, hogy lazábban kezeltük az Istennel való kapcsolatunkat, a hitünket, és sok minden ezzel kapcsolatos dolgot.
Ezért elhatároztuk, hogy ismét visszatérünk a reggeli csendesség mellett a közös esti áhítatokra. Azelőtt ez évekig ment, de ahogy jött a suli, valahogy egyre kevesebb idő jutott rá.
Viszont azóta, hogy ismét összeülünk esténként igeolvasásra, imádságra, beszélgetésre, azóta tapasztaljuk Isten áldásait akár otthon, akár az iskolában, akár a munkahelyen. 
Szeretnénk ebben kitartani.  

- Még volt sok minden más is, de erről majd talán később.

Isten áldjon mindannyiotokat!


Dicsőség Istennek, hogy kiderülhetett számomra, nem vagyunk magunkra hagyatva.

7 megjegyzés:

  1. Isten áldjon titeket is!
    Jó volt olvasni, hogy rendeződnek a dolgok... :)

    VálaszTörlés
  2. Egyedül Istené a dicsőség! Sokan szeretünk Benneteket, és ez is Isten ajándéka nekünk is, nektek is :-) Szeretem a Római levelet, "Szánjátok oda testeteket égő, szent és Istennek tetsző áldozatul" (12:1). Az áldozat fent van az oltáron-nem rohangál le egy kicsit hobbizni, legelni...hanem akkor is marad ha süt a Nap, vagy akkor is ha esik az eső. Most megint tanulom, hogyan ehet az életem "okos istentisztelet". ppp

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon szép!
    Amellett, hogy P. jobban van, az is, ahogyan erőt merítesz, ahogyan tanítod őt, és ahogyan megtalálod a magyarázatot.
    Tanulságos.
    S bár az ismeretlenségből, mégis szívből küldöm üdvözletem, szép, könnyű napokat kívánok!

    VálaszTörlés
  4. Drága Palkó-Ildi! Végre átnéztem a több száz blogos bejegyzést, köztük a tieidet is. Gyönyörűeket alkotsz folyamatosan, mint mindig.
    Drága Zsuzsa! Az odaszánást gyakorlom - mostanában talán jobban odafigyelek. Nem szabad megfáradnom a hétköznapokban, mindig az Úr Isten felé kell, hogy lendüljön a mérleg nyelve. Legyen szó bármiről. És nagyon tanulságos volt számomra, hogy nem lehet megalkudni a kis dolgokban sem. Ilyen sokat számít egy esti áhítat is. És bizony át kell szerveznem az életemet, ha valamiért nem akaródzna beleférni az életembe.
    Kedves Júlia! Folyamatosan tanulom, hogy bármi történik is velünk/velem, gondoljam át, mit lehetne másképpen tenni, mit kell kiigazítanom. Minden helyzet tanít valamire. Csak olykor csökönyös vagyok, mint egy szamár, ezért többször kell átmennem valamin, hogy végre felfogjam, valamit nem jól csinálok.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon örülök a jó híreknek, egyedül Istené a dicsőség! Ugyanerre az elhatározásra jutottam, hogy esténként összeülünk, imádkozunk, igét olvasunk. Drága Katus! Áldott, szép napokat!

    VálaszTörlés
  6. Drága Katus!HÁLA!!!!!!!!
    Az,hogy megfáradsz,-bár én nem így éreztem-, az teljesen az élet velejárója.Hol olvasunk a Bibliában olyan tanítványról,prófétáról,akik nem csüggedtek el kis időre, és nem kellett újra felállniuk Isten segítségével? Sehol!
    Lánykorom óta vezet ez az ige:"Erőről,erőre jutnak, míg megjelennek Isten előtt a Sionon." Zsolt.84:8
    Ez számomra pont ezt jelenti,hogy időnként elfáradunk....Isten ezt nem rója fel,hanem a karunk alá nyúl és felemel,ahogy Titeket is közelebb vont most magához...

    Ez nem prédikálás,hanem tapasztalat.....Ezért jobb,ha mér sok mindenen átment az ember sírva és roskadozva.utána szívből tud ilyeneket írni..)

    VálaszTörlés
  7. Hála a Jó Istennek! Nagyon örülök, hogy Palkó jól van és ismét egészséges! Ne köszönj semmit:ez a minimum, amit megtehetünk Értetek...

    VálaszTörlés