2012. május 27., vasárnap

Amikor minden másképp alakul....

Nem repestem ma az örömtől. Sok minden beárnyékolta a mai napomat. Volt ebben banális, de volt komolyabb horderejű dolog is. 
A banális ügy az, hogy egy barátnőm jövő heti esküvőjére készülvén, fodrászhoz mentem a napokban, és konkrétan mondtam, hogy csak egy cm-t vágjon belőle. Erre valami félreértés kapcsán úgy cirka tizenötöt szedett le rólam, és alig maradt hajam. Ráadásul annyira kellemetlenül éreztem magam, hogy bizony még szólni sem mertem érte. Azóta csak nagy harcok árán mozdulok ki itthonról. Sokaknak tetszik, de én rosszul érzem magam a bőrömben. Most kellene valami csoda, hogy gyorsan nőjjön meg. Lehet, hogy többet kellene napon lennem. Kicsit mosolygós eset, és nagy valószínűséggel hónapokkal később, már én is nevetni fogok az egészen, de most bizony megkeseríti ez az állapot a napjaimat.

A nagyobb horderejű téma, az a gyereknevelés. Könnyebb volt valamelyest, amikor a fiam kisebb volt, és jobban hajlott arra, hogy szót fogadjon nekem. Ez most jelenleg eltűnőben van. Vagy legalábbis kevesebbszer van így, mint azelőtt. Egyre többször veszem észre, hogy figyelmen kívül hagyja, amit mondok neki, sokkal rendetlenebb, mint korábban, és nagy százalékban visszabeszél. Sok a harc közöttünk, és nem értem, hogy miért. Biztosan tudom, hogy sok mulasztásom van, amit nem tudok visszacsinálni, de ez így akkor sem maradhat. S közben sokat beszélgetünk, amikor éppen lehet vele beszélni. 
A mi helyzetünk sajnos egyáltalán nem mindennapi. Apukája egy éve itt lakik a mellettünk lévő telken, az új asszonnyal, és annak 10 éves lányával. Ennél többet nem mondanék, és nem is nagyon szeretnék. 
De ez is közrejátszik abban, hogy a fiam olyan irányba változik, aminek én egyáltalán nem örülök. Valami csoda kéne, hogy minden helyreálljon közöttünk. 


Amikor ma ez utóbbit próbáltam átgondolni, hogy merre is kellene indulnom, és imádkoztam, sok minden eszembe jutott. Apró dolgok, de erről most nem írok, majd akkor, ha beválik.

S bár az örömtelen pillanataimban arra gondoltam, hogy ma nem megyek a meghirdetett evangelizációra a szomszéd faluba, kettő körül mégis elkezdtem készülődni, és elmentem. És milyen jó hogy elmentem, mert találkoztam jó pár IFI-s testvérrel a Wesselényi utcai baptista gyülekezetből. Jöttek Vácról is, és Szokolyáról is. Pedig sokan visszamondták. A WESSIekről nem is tudtam, hogy egyáltalán jönnek, mert egy darab választ nem kaptam a mail-emre.
Mike Sámuel hirdette az Igét. Pünkösd kapcsán a Szent Lélekről. És ez engem nagyon átmosott. Jaj de jó, hogy elmentem, hogy szólt hozzám az Ige. Kegyelem mindez!

6 megjegyzés:

  1. Nagyon megértelek azokkal kapcsolatban, amit írsz. A fodrász nálam már tabutéma lassan, kb hasonló módon keffentette el egy fodrász a hajam. Palkó kamaszodik is? Ha az miatt szófogadatlan, akkor semmi vész, már csak kb 8 ilyen év van előttetek :-D Imádkozom értetek, mert ez a legtöbb, amit tehetek. Az evangélizciót nagyon sajnálom, mert Mikes Sámuel nagyon áldott igehirdető. Ma egész nap pizsama alsóban rohangáltam, és így vagyok kb 60%-os energiaszinten. Pedig jó lett volna találkozni!

    VálaszTörlés
  2. Nekem nincs is erőm a mai napról írni,bár így a végére hálás vagyok!!!!!Áldott volt az Igehírdetés nálunk is!
    Katus! Szeretettel ajánlom: James Dobson: Segítség!kamasz lett a gyerekem!című könyvét.http://www.goodnews.hu/product_info.php/gyermekneveles-dobson-james-segitseg-kamasz-lett-gyerekem-p-867
    Van neki egy Fiúk nevelése könyve is.Régen sajnos nem volt,pedig nekem nagyon kellett volna!

    Így elsőre,mert lesz még szükséged a többire is.Nekem sokat segítettek ezek a könyvek!

    VálaszTörlés
  3. Köszi Zsuzsa és Mammka!
    Tegnap leültem beszélgetni Palkóval. Elfogadta mindazt, amit mondtam neki, hogy mi a probléma, és mit kellene másképp csinálni. Meglepődtem, hogy nem ellenkezett, és nem duzzogott, hanem egy közös imádsággal tudtuk lezárni.
    De a könyveket mindenféleképpen beszerzem, mert azt látom, hogy teljesen más hozzáállást igényel ez a mostani időszak, mint a korábbiak.

    VálaszTörlés
  4. Az csodálatos,hogy imával tudtátok befejezni a beszélgetést!!!!!Bármerre is leng ki esetleg,és jobb,ha most lázad,most próbálgatja a határait,mégha ez nekünk fájdalom is, de kell a fejlődése szempontjából.Engem nem engedett anyukám lázadni,megtörte az akaratomat, szegény ennél nagyobb kárt nem okozhatott volna. Még mindig sínylem ezt....:(

    VálaszTörlés
  5. Sajnos nálam is ez volt gyerekkoromban. Mind a mai napig érzem hátrányát ennek. És éppen emiatt nem akarom ugyanazt csinálni Palkóval, de nem is szeretnék liberálissá válni. A két könyvet már meg is rendeltem. De amíg megérkeznek, addig is sokat beszélgetünk Palkóval. Vasárnap óta normalizálódott minden. Nagyon jó ismét a Béke szigetén érezni magamat/magunkat.

    VálaszTörlés
  6. Figyelek, fülelek és jegyzek....mert bár lassan, de biztosan közeleg az idő. Árinkám 9 éves lesz augusztusban. A mostani viselkedését betudom a fáradtságnak-lassan vége a sulinak. Ha otthon vagyunk egész tűrhető, mert lefoglalja magát a játékaival, a kertben sokat segít. De az iskolai utolsó napok/hetek bizony nehezek. Főleg szegény tanító néniknek!
    Bennem van a félsz...

    VálaszTörlés