2012. április 26., csütörtök

Az idei első befőzésem - pitypang zselé


Rita az egyik blogbejegyzésében hívta fel a figyelmemet a FB egyik csoportjára, a Befőzünk!-re. Nem bírtam ki, hogy ne csatlakozzak. S kaptam is az első adandó alkalomon, hogy a pitypangot, mint haszonnövényt kipróbáljam. Így lett belőle zselé Eszter receptje alapján. De én módosítottam annyiban, hogy kevesebb cukrot, és több citromot használtam.
Elsőre méznek éreztem. Másodszor már egy kicsit savanykás nedűnek. Nem hétköznapi az ízvilága, de nagyon finom. És ehhez bizony fonott kalács dukál. Most azt kell sütnöm.  :)

2 megjegyzés:

  1. Képzeld, néhány hete kaptam egy kis üveggel ilyen pitypang mézet. Addig nem is hallottam róla. Még őrizgetem, nem akarom elpocsékolni...Nagyon sajnálom, hogy itt nincs spájzom, mert tavaly 4 kg sárgabarackból nagyon-nagyon finom lekvárt főztem, és olyan jó volt pl. karácsonykor a mézesben....

    VálaszTörlés
  2. Zsuzsa! Edd csak meg! Majd legfeljebb készítesz másikat. :)

    VálaszTörlés