2012. február 26., vasárnap

Vasárnapi örömök

Tegnap este Palkónak már nem volt láza, és hőemelkedése sem. Bár még nem gyógyult meg teljesen, de már legalább elkezdődött a felépülés.

Tegnap újból evangelizációt hallgattunk-néztünk Krasznából, és ma délelőtt is ezt tesszük. Ha már úgyis itthon kell maradnunk, legalább ilyen módon kapjunk lelki táplálékot. Nagyon komoly, erős szolgálatok hangzanak el, de ez kell nekem az épülésre. Sok mindenben megítéltettem, sok mindent megláttam, hogy nem jól csinálom, és láttam azt is, hogy elfáradtam a hitben. Kell a megújulás. Kell a felfrissülés. S nem szabad félnem attól, hogy felvegyem a keresztem. Olykor sajnos könnyebb kibújnom a dolgok alól, de ez nem kedves Isten előtt. Változni szeretnék, és hiszem, hogy Ő formálni fog olyanná, amilyenné lenne kell.

"Amaz én esengő várásom és reménységem szerint, hogy semmiben meg nem szégyenülök, hanem mint mindenkor, úgy most is nagy bátorsággal fog magasztaltatni Krisztus az én testemben, akár életem, akár halálom által." - Fil 1,20

 Légy jó vitéze Krisztusnak, vidd szerte Igéjét!
A szégyent is bátran hordjad az Ő keresztjéért!
Bármily nehéz még itt az út, vállald a szent munkát,
Míg a kereszt nem éri el fényes diadalát!
Sok vértanú halt Jézusért, s te rózsák közt járnál?
Ők a keresztet hordozták, s te tétlenül állnál?
Csak lankadatlan harcold meg a hit nemes harcát,
Hogy végre majd odafönn átvehesd győzelmi koronád!


4 megjegyzés:

  1. Köszönöm! Erre nekem is nagy szükségem van!
    Áldott vasárnapot!
    (Lebetegedtem, nekem is a net-es igehirdetés maradt)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Katus, régóta olvaslak és élvezem kreativitásod, hited, kitartásod a keskeny úton. Aztán ma Kraszna szóra kaptam fel a fejem, ugyanis én 8 km-re lakom Krasznától. Én is benéztem hozzájuk a héten, persze csak virtuálisan. :)
    Kívánok neked még sok örömet és erőt a szürke hétköznapokban, ilyen igékből és énekekből, amit fenn említettél! És persze a szép horgolt, kötött darabjaid révén is! :)
    Üdv, Márta

    VálaszTörlés
  3. Kedves Márta!
    Szoktam én is olvasgatni a blogodat (Kegyelem), de már rég írtál bele - és hiányzik.
    Atyánk végtelen szeretete lehet a háttérben, ha ad neked és esetleg másnak is áldást e blog által. Mert nekem nagyon is egy botladozó, nagyon egyszerű, olykor nagyon bonyolult emberke élete tükröződik vissza - ennek minden pozitív, és negatív részletével.
    Légy áldott! :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Katus,
    ma egy sétát tettem virtuálisan, s nálad kötöttem ki, s olvastam, hogy Krasznáról figyelted az élő közvetítést, vagyis tőlünk. Nagyon örülök, hogy velünk hallgattad Isten Igéjét. Köszöntünk, várunk máskor is. Örülök neked, kissné.

    VálaszTörlés