2011. december 4., vasárnap

A nagy utazás....

...megtörtént. Az, amit pár hete megemlítettem. Annyi mindent sikerült eladnunk a Kata-Piacon, hogy kimehettünk vonattal Bécsbe a fiammal.
Tegnap utaztunk, szombaton. Hajnalban, 3/4 4-kor keltünk, 3/4 5-re már Vácon voltunk, 5 körül már a Nyugatiba tartó vonaton csücsültünk, és a Nyugatiból 1/2 7-kor indultunk Bécsbe, Nosztalgiavonattal. Az utazás költségei ugyanazon a szinten mozognak, mintha busszal mentünk volna - csak mi nem bírjuk a buszt. Ráadásul kényelmesebb is. 4 órás utazás után érkeztünk meg. 8 órányi szabad programunk volt, és 4 óra vissza a Nyugatiba. Minimális költőpénzzel mentünk, egy kicsit féltem is, hogy elég lesz-e, de igazából a múzeumi belépőn, két csomag édességen, és egy darab képeslapon kívül semmit nem vettünk. Így a fele költőpénzt hazahoztuk, mert nem volt mire költeni. Vagyis, ez így nem igaz. Volt kínálat, de mind egy kaptafa. Vagy az is lehet, hogy én vagyok túl válogatós?!
Az időnk nagyobbik részét a bécsi Természettudományi Múzeumban töltöttük el. Néztünk dinókat - leginkább -, de az állatvilág kicsinyeit és nagyjait is, ásványokat, meteoritokat. Voltunk egy kísérletezős teremben is (hőtérkép, jégfal, sötét barlang, nagyító, etc.), ahol az itt található kísérletek engem is teljesen lenyűgöztek.
Egyébként Bécs gyönyörű, tiszta, rendezett. Olyan város, amit méltatlanul sokan csak adventkor látogatnak. Jómagam nem mondok le arról, hogy esetleg más évszakban is ellátogatunk ide. 
Örültem, hogy az évekkel ezelőtt, Németországban megszerzett nyelvtudásomat elővehettem, és gyakorolhattam. Palkó odáig volt, hogy anya beszél németül. Azt csak én tudtam, hogy mennyire hézagos az ismeretem. Le kell ülnöm, gyakorolni. :)
De jöjjenek a képek.

Nyugati pu. - Nosztalgiavonat

Teljes izgalom a kilencéves részéről. Ő most utazott először idegenbe.

A nagyfiú...

... a csöpp fiú...

bécsi Természettudományi Múzeum

Dinókiállítás










Hű barátunk, a teve - mármint itt a kiállításon

Hőtérkép - ezután jött a jégfal, de arról nincs fotóm

Hüllők között...

Pár méteres testhosszal bír ez  az 'apró' nílusi krokodil

Ez csak úgy tetszett. A mai hasonló szarvasok, már jóval kisebbek.

"Hová merült el szép szemed világa?"  - Vörösmarty Mihály

bécsi Parlament

Wien Westbahnhof

Mit válasszunk?

5 megjegyzés:

  1. Szép utatok volt... remélem, kicsit jobb lett tőle a kedved! :)

    VálaszTörlés
  2. De szuper programotok volt! A szarvasos kép pedig csúcs :-)

    VálaszTörlés
  3. Szuper!Nagyon ügyes vagy és voltál!!!!Egyre nagyobb ez a fiú!:)

    VálaszTörlés
  4. Bécs tényleg nagyon szép. Két évig éltem Ausztriában és párszor sikerült felmennem. Az állatkertet is érdemes megnézni és a Schönbrunn-i kastélyt. Csak a gyermekkel közös jövőbeli tervekhez ajánlom.... :D
    Milyen nagy a fiad!!! :) Még sok ilyen szép, együtt töltött napot kívánok Nektek!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm mindenkinek! Már tervezgetünk másfelé is kirándulni, de mindenképp szeretnénk visszamenni Bécsbe. A külföldi kirándulások meg azért jöhetnek majd talán össze, mert kiderült, hogy van lehetőség kirándulójegyet venni MÁV-nál, ami nem vészes anyagilag. De erről majd írok bővebben. :)))

    VálaszTörlés