2011. szeptember 11., vasárnap

XX. Váci Ifjúsági Konferencia - 2011. október 07-09.


Világfelforgatók

- követők nem csak csodálók -

  Ne csapd be magad, nem vagy keresztény!

Talán ez lehetne az alcíme a konferenciánknak. A keresztény szó azt jelenti: krisztusi, Krisztus követője. Azonban mi sokszor nem ugyanazt értjük alatta, mint Isten. Megelégszünk a látszattal, a külsőségekkel.
Csodáljuk ugyan Jézust, de többet nem jelent nekünk. CsodáljukŐt, azokat az értékeket, amiket megtestesít, de nem vesszük észre, hogy Ő többet kér.
A csodáló nem akarja tettben is kifejezni csodálatát, nem akar hasonlóvá lenni és azonosulni csodálatának tárgyával. A követő viszont nem csak csodálja Jézust, hanem kész engedelmeskedni neki. Életében, tetteiben, egyszóval mindenben követi Őt.
Követő vagyok, vagy csak csodáló?
Valószínűleg még sohasem tetted fel magadnak ezt a kérdést. Ezen a hétvégén válaszút elé állíthatod az életedet.
Lásd magad Isten tükrében!
Dönts Mellette!
Kövesd!
S légy kész arra, hogy Isten általad is forgat egy kicsit a világon…
Előadó lelkipásztoraink:
Mike Sámuel, Meláth Attila és Floch Gábor

2 megjegyzés:

  1. Ez egy nagyon jó téma!!!
    Képzeld Katus, ami most mégis lázba hozott, hogy ez már a huszadik???? El sem hiszem!!!Én még az elsőkön jártam ott valamikor, ezek szerint közel 20 éve?! Döbbenetes.
    Meláth Attila még fiatalember volt akkoriban. :) Az apukája volt a karmesterünk... Gábor? Gábornak meg vasárnap iskolai tanítója voltam... ez meg méééég döbbenetesebb. Ma pedig már ő tanít. :O Egy icipicit talán büszke vagyok rá. ;) De nagyon örülök neki, az biztos!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Látod milyen kicsi a világ, és Isten milyen hatalmas Kamilla?! Gábor már lelkész Szokolyán, de olykor nálunk szolgál, és a mi ifinket is ő vezeti. Nagyon komoly szolgálatai vannak. Ahogy a mai is az volt. Ha meglesz, felteszem, hogy meghallgathasd te is. A vakságról volt szó, mint hívő ember életében is jelenlévő jelenségről. Attila a váci gyülekezetünk lelkésze. Bizony már sok-sok éve, hogy közöttünk szolgál. :))))))

    VálaszTörlés