2011. július 2., szombat

Vakáció! - 17. nap

Palkó félórája megkezdte nyaralását apukájánál, tőlem nem messze. A szomszédban. Pár hete költözött ide a jelenlegi családjával a mellettem lévő telken épült házba. Van ennek előnye is, de hátránya is, de ebbe most megyek bele.

Mielőtt Palkó átment volna, már túl voltunk pár kellemes élményen.

Korán reggel megsütöttük életünk első kürtőskalácsát. Mondanom sem kell, szerintem kitaláljátok, hogy Limara oldalán jutottam el ehhez a nagyon egyszerű recepthez. Még a szomszédban lakók is kaptak belőle, és mind azt mondták, olyan, mint az árusnál vásárolt. Kell-e ennél nagyobb dicséret?! :)




Palkó közben kedvet kapott egy kis olvasásra, és rögtön két könyvtári könyvet is kiolvasott. Az oroszlános könyvből nagyon tetszettek a képek nekem is.




Most elvileg akkor egyedül töltöm az elkövetkező napokat, de szerintem jó párszor át fog szaladni a kilencéves. Úgy hogy nem lesz olyan vészes ez a pár nap. Közben munka is lesz, meg kis olvasás is. Talán még a kézimunkázás is belefér.

4 megjegyzés:

  1. Sima mezei alufóliás, illetve kéztörlő hengerre, amit persze beborítottam alufóliával, és bekentem vajjal. :)

    VálaszTörlés
  2. És nem égett meg a sütőben?! Azt hittem sörös dobozokat tekertél be :-)

    VálaszTörlés
  3. Egyáltalán nem égett meg. Kétpercenként kellett fordítani rajta. 8-10 perc alatt készen is volt. Egyébként a fél kiló lisztből nekem 10 rudam lett, kb. 30 cm-esek. Szerintem ez nagyon jó. :)

    VálaszTörlés